Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعدادی از دانشجومعلمان با حضور در خبرگزاری فارس به تشریح ماجرای کسر 700 هزار تومان از حقوق‌شان پرداختند و بر حذف این روند تأکید کردند.

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: موضوع کسر 45 درصد از حقوق دانشجومعلمان موضوعی است که این روزها در محافل دانشجویی دانشگاه فرهنگیان مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

دانشجومعلمان می‌گویند «متأسفانه چند سالی است که دانشگاه فرهنگیان به بهانه‌های مختلف نیمی از حقوق دانشجومعلمان را بر می‌دارد و در ازای آن ضعیف‌ترین امکانات رفاهی و آموزشی را در اختیارشان می‌گذارد که مشکلات فراوانی را برای معلمان آینده به وجود آورده است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد کثیری از دانشجومعلمان نیز با ایجاد پویشی در سامانه «فارس من» با عنوان «لغو کسر 45 درصد از حقوق دانشجومعلمان» خواستار پیگیری این موضوع از طریق رسانه خبرگزاری فارس شدند.

در همین راستا از تعدادی از این دانشجومعلمان دعوت شد تا در خبرگزاری فارس حضور پیدا کنند و دلایل‌شان را در خصوص کسر 45 درصد از حقوقشان و لغو این مصوبه مطرح کنند.

در این نشست رضا شیبانی، محسن فتح‌الهی آرانی، علی ذوقی، محمد حسین عمادی و سیدعلی‌اصغر امینی دانشجویان رشته علوم‌تربیتی ورودی 96 دانشگاه فرهنگیان و فاطمه تقوایی دانشجوی تربیت‌بدنی ورودی 95 دانشگاه فرهنگیان حضور داشتند.

فتح‌الهی: وقتی قانون پنجم توسعه تصویب شد، مقرر شد مسائل مالی دانشگاه فرهنگیان در هیأت امنا تصویب شود و در سال 91 و در جلسه هیأت امنا تصمیم‌گیری شد که از مبلغ واریزی آموزش و پرورش برای دانشجومعلمان 10 درصد برای خوابگاه و 35 درصد برای تغذیه دانشجومعلمان و امور رفاهی آنها هزینه شود.

بزرگ‌ترین اشتباه بود که مسأله مالی دانشجومعلمان را به هیأت امنا دادند

به نظرم این بزرگ‌ترین اشتباه بود که مسأله مالی دانشجومعلمان را به هیأت امنا دادند. البته آن موقع حقوق‌ها کم بود، اما با این حال 45 درصد از حقوق آنها کم می‌شد. در حال حاضر دانشگاه فرهنگیان 67 هزار دانشجو دارد و حقوق‌ها افزایش پیدا کرده است اما باز هم 45 درصد از حقوق دانشجومعلمان کسر می‌شود.

از سوی دیگر تنها دانشگاه دولتی هستیم که سرانه غذایی به ما تعلق نمی‌گیرد چرا که صندوق رفاه دانشجویی به دانشگاه‌ها مبلغی را به عنوان سرانه غذایی دانشجویان پرداخت می‌کند و کمتر از یک چهارم آن به دانشگاه فرهنگیان داده می‌شود و دانشگاه نیز می‌گوید ردیفی برای سرانه تغذیه و رفاه نداریم.

البته در حال حاضر دانشجویانی که از خوابگاه و تغذیه استفاده می‌کنند، 45 درصد از حقوق‌شان کسر می‌شود و دانشجویان ترددی 25 درصد از حقوق‌شان کسر می‌شود.

شیبانی: دانشگاه فرهنگیان می‌گوید پولی که از دانشجویان می‌گیرد را صرف تغذیه، خوابگاه و رفاه دانشجویان می‌کند و ردیف بودجه‌ای که دارد برای خرید تجهیزات و هزینه‌های دیگر است. در گذشته هر مرکزی از دانشجویان خود پول 45 درصد را اخذ می‌کرد و در همان مرکز هزینه می‌شد اما جدیداً سازمان مرکزی این پول را می‌گیرد و سپس بین پردیس‌ها توزیع می‌کند که به نظر می‌آید عادلانه نیست.

فتح‌الهی: حقوق دانشجومعلمان در حال حاضر یک میلیون و 563 هزار تومان است و اکنون حساب کنید که 45 درصد آن چقدر می‌شود؟

شیبانی: از حقوق دانشجویان ترددی 390 هزار تومان و از حقوق دانشجویان خوابگاهی 703 هزار تومان کسر می‌شود. مسأله دیگر این است که قبلاً کسر این مبلغ به صورت 7.5 ماه بود و از فروردین امسال و بر اساس مصوبه هیأت امنا 9 ماه شده است.

فتح‌الهی: در تابستان هم 10 درصد از حقوق دانشجویان کم می‌شود، در حالی که از هیچ یک از خدمات رفاهی و یا آموزشی استفاده نمی شود، در واقع ده درصد بابت هیچ هر ماه تابستان از احکام دانشجومعلمان کسر می‌شود.

شیبانی: ما اردیبهشت ماه در جلسه‌ای که آقای امیرآبادی نماینده مجلس و آقای خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان در قم داشتیم، موضوع کسر شهریه دانشجویان بومی از 45 درصد به 25 درصد و همچنین بازگشت مدت زمان کسر حقوق دانشجویان از 9 ماه به 7.5 ماه مطرح شد که قرار شد، پیگیری کنند.

فتح‌الهی: آقای امیرآبادی نامه زده بود که این موارد پیگیری شود در آن نامه مصوبه کاهش 45 درصد به 25 درصد و کاهش 9 ماه به هفت و نیم ماه مطرح شده است ولی دانشگاه فرهنگیان جوابی نداده است البته آن زمان بخشنامه این بود که از همه دانشجویان 45 درصد کسر شود و فرقی بین دانشجومعلمان خوابگاهی و ترددی نبود.

ذوقی: معتقدم اگر 45 درصد را از حقوق دانشجومعلمان کم می‌کنند، شفاف‌سازی کنند که بابت چه فعالیت‌هایی این وجوه هزینه می‌شود.

البته نکته دیگری نیز برای ما ابهام‌برانگیز است و آن نیز این است که چرا در دانشگاه تربیت‌دبیر شهید رجایی که آنها نیز معلم پرورش می‌دهند با دانشگاه فرهنگیان فرق می‌گذارند؛ به آنها سرانه غذایی پرداخت می‌شود و غذا و خوابگاه را خودشان هزینه می‌کنند که البته هزینه آن بسیار کم است.

فتح‌الهی: خوابگاه دانشجومعلمان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی 200 هزار تومان می‌شود و واقعاً با هزینه خوابگاه ما قابل قیاس نیست. هزینه هر پرس غذایی که در آنجا سرو می‌شود از هزار و پانصد تومان تا دو هزار تومان است. اما در دانشگاه فرهنگیان هزینه‌های به مراتب بیشتر و کیفیتی به مراتب پایین‌تر در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.

استدلال مسؤولان این است که شما کارمند حساب می‌شوید پس سرانه غذایی دانشجویی به شما تعلق نمی‌گیرد و این در حالی است که اگر بخواهیم وام بگیریم به ما می‌گویند شما دانشجو هستید و هنوز کارمند نشده‌اید

مگر وظیفه مشابهی بین دانشجومعلم تربیت دبیر رجایی و دانشگاه فرهنگیان نیست؟ پیشنهاد  ما این است که ما نیز بتوانیم از سامانه، غذایمان را بخریم و قرار نباشد که بین آن کسی که غذا نمی‌خورد و آن کسی که غذا می‌خورد فرقی نباشد.

استدلال مسؤولان این است که شما کارمند حساب می‌شوید پس سرانه غذایی دانشجویی به شما تعلق نمی‌گیرد و این در حالی است که اگر بخواهیم وام بگیریم به ما می‌گویند شما دانشجو هستید و هنوز کارمند نشده‌اید.

شیبانی: در مورد عیدی نیز به ما می‌گفتند شما دانشجو هستید و به شما عیدی تعلق نمی‌گیرد البته موضوع عیدی بالاخره آن طور که پیگیری‌ها نشان می‌دهد حل شده است.

فتح‌الهی: برای رتبه‌بندی نیز به ما می‌گویند شما دانشجو هستید و رتبه‌بندی مشمول شما نمی‌شود اما در هنگام سرانه دادن عنوان می‌شود که دانشجو نیستید.

امینی: به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از اعضای تشکل‌ها و جمعی از نخبگان دانشجویی در 15 آبان 82 اشاره می‌کنم که فرمودند: «بدنه‌ دانشجویی هم به‌طور غالب انسانهای معتقدی هستند؛ اما من می‌خواهم غالب یا بیش از غالب بدنه‌ دانشجویی کشور، مجموعه‌ای متعهد و دارای احساس مسؤولیت نسبت به آرمانهای دانشجویی باشند. یکی از این آرمانها مسأله‌ علم است؛ دومی عدالتخواهی است و آرمان سوم، آزاداندیشی و آزادیخواهی است».

 برخی مواقع دانشجو نمی‌خواهد از غذا یا خوابگاه استفاده کند اما باید این پول را پرداخت کند

 ما دانشجومعلمان به دنبال علم هستیم روی سخنم با وزارت علوم و آموزش و پرورش است؛ ما دانشجویان  باید عدالت‌خواه و آزاداندیش باشیم و در بحث  عدالت‌خواهی عنوان می‌کنیم چرا به ما سرانه غذایی تعلق نمی‌گیرد؟ ما هم درس خواندیم و کنکور داده‌ایم چرا دانشجویان دانشگاه دولتی سرانه غذایی دریافت می‌کنند اما دانشجومعلم از جیبش باید سرانه غذایی را بدهد.

نکته بعدی این است که این پرداخت سرانه از جیب دانشجو در حالی است که برخی مواقع دانشجو نمی‌خواهد از غذا یا خوابگاه استفاده کند اما باید این پول را پرداخت کند.

از طرف دیگر کسر این 45 درصد از حقوق دانشجومعلمان با هر حقوقی ثابت است یعنی حقوق‌مان 500 هزار تومان باشد همین 45 درصد کسر می‌شود 2 میلیون تومان نیز باشد همین 45 درصد.

ذوقی: اگر این پول برای ما نیست از همان اول به ما ندهند. چرا پولی به حساب دانشجومعلمان ریخته می‌شود و بعد از آنها می‌خواهند که این پول را به حساب دانشگاه یا آموزش و پرورش بریزند.

فتح‌الهی: مسؤولان استناد می‌کنند که قانون مجلس است و این درصد را هیأت امنا مشخص می‌کند خب می‌توان قانون را بازنگری کرد و در این صورت خیلی از مشکلات حل می‌شود پس چرا بازنگری صورت نمی‌گیرد.

تقوایی: تربیت معلم پیشینه حدود 100 ساله در ایران دارد و در گذشته 400 دانشسرا داشتیم. در سال 90 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان تصویب شد و سال 91 پردیس‌ها و مراکز ایجاد شدند اما قوانین مربوط به پرداخت حقوق و کسر هزینه های شبانه روزی بر اساس قانون متعهدین خدمت وزارت آموزش و پرورش در سال 69 است.

موضوع تعیین میزان کسر از حقوق بر اساس بند «ب» ماده 20 قانون پنجم توسعه به هیأت امنای دانشگاه واگذار شد و هیأت امنا در سال ۹۱ مقرر کرد که 35 درصد برای غذا و 10 درصد برای خوابگاه از حقوق دانشجومعلمان کسر شود. سال ۹۴ اصلاحیه ای بر مصوبه ی قبل تصویب شد که درصورت تامین اعتبارات غذایی توسط دولت، صرفا ۱۰ درصد هزینه ی خوابگاه کسر شود. اما از پرداخت سرانه ی غذایی به دانشگاه فرهنگیان همچنان ناعادلانه جلوگیری می‌شود.

فتح‌الهی: چرا باید قانونی که برای تربیت معلم و دانش‌سراها حاکم بوده است برای دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان نیز اجرا شود ساختار آنها دو ساله بوده و با ساختار فعلی دانشگاه فرهنگیان فرق می‌کرد و در نتیجه قوانین مترتب در آن نیز باید متفاوت باشد.

تقوایی: استدلال مسؤولان در مسئله عدم تخصیص سرانه‌ غذایی به دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استخدام رسمی-آزمایشی در وزارت آموزش و پرورش است. حال آن که نام دانشگاه‌های وابسته به ارگان های مختلف دولتی در میان دریافت کنندگان سرانه غذایی مشاهده می‌‌شود.

همچنین بین دانشجومعلمان دانشگاه تربیت‌دبیر شهید رجایی و دانشگاه فرهنگیان تفاوت گذاشته می‌شود؛ کسر از حقوق بر آنها اعمال نمی‌شود و مشمول دریافت سرانه ی غذایی هستند. پرسش ما این است که چگونه با دانشجویانی که متعهد به خدمت در وزارت آموزش و پرورش هستند دوگانه برخورد می‌شود؟

شیبانی: هر زمان که موضوع کسر 45 درصد از حقوق دانشجومعلمان پیگیری کردیم عنوان کردند که قانون برای سال 91 است و باید از طریق نمایندگان مجلس پیگیری شود این در حالی است که ذی‌نفعان آن 67 هزار دانشجو هستند.

تقوایی: از ابتدای سال 98 بخشنامه ای با هدف یکسان کردن رویه کسر از حقوق صادر شد که طبق آن کسر از حقوق از طریق ادارات آموزش و پرورش انجام شود. اما همچنان شاید برخورد های سلیقه ای در پردیس‌ها و مراکز هستیم.

شیبانی: این عادلانه نیست از کجا می‌دانند که تنها 20 درصد دانشجومعلمان ترددی هستند اگر مثلا یک درصد دیگر نیز بیشتر بخواهند ترددی باشند اجازه ندارند که تحت پوشش قرار گیرند و باید 45 درصد را پرداخت کنند.

ذوقی: بخشنامه صراحت ندارد و به رئیس استان اجازه داده است که یا 25 تا 45 درصد را از حقوق دانشجومعلمان کسر کند.

فتح‌الهی: من 6 ماه از خوابگاه استفاده نکردم اما از حقوقم 45 درصد کم شد.

شیبانی: می‌گویند این امکانات است می‌خواهید استفاده کنید یا نکنید اما 45 درصد از شما کم می‌شود.

فتح‌الهی:‌ ما به نمایندگان مجلس نامه نوشتیم و گفتیم این موضوع پیگیری شود.

عمادی: پیگیری‌ها ما تا کنون برای لغو کسر 45 درصد از حقوق دانشجومعلمان نتیجه نداده است اما همچنان پیگیری می‌کنیم.

تقوایی: هزینه ی پرداختی دانشجویان سایر دانشگاه های دولتی براساس مبلغ مصوب صندوق رفاه است و در بیشترین حالت ۱۵۵۰ تومان است. درحالی که هر وعده ی غذایی برای دانشجوی ساکن خوابگاه دانشگاه فرهنگیان شش هزار تومان هزینه دارد و کیفیت با قیمت تمام شده هم‌خوانی ندارد. سرانه ی غذایی باید مانند سایر دانشگاه ها به دانشحویان دانشگاه فرهنگیان نیز تعلق بگیرد.

امینی: قیمت غذاهای دانشجویی در دانشگاه دیگر با دانشگاه فرهنگیان قابل قیاس نیست مثلا دانشگاه علوم پزشکی 1550 تومان، دانشگاه رجایی 2 هزار تومان و دانشگاه آزاد بسته به نوع غذا 2 تا 4 هزار تومان می‌گیرد. این در حالی است که در دانشگاه فرهنگیان هزینه غذایی هر وعده دانشجومعلمان در ماه بیش از 6100 تومان می‌شود.

اخیرا جناب آقای دکتر حاجی بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان، نامه ای به آقای دکتر عادل آذر رئیس دیوان محاسبات پیرامون همین مسائل ارسال کردند که امیدوارم نتایج مطلوبی بهمراه داشته باشد.

ضمنا از خبرگزاری فارس و علی الخصوص بخش فارس من تشکر بسیاری دارم که به دغدغه های هموطنان اهمیت داده و در راستای حل مشکلات مردم تلاش می‌کند.

شیبانی: دانشگاه شفافیت مالی ندارد و مشخص نیست این پول‌هایی که از دانشجومعلمان گرفته می‌شود صرف چه چیزهایی می‌شود. ضمن اینکه استهلاک دانشگاه در تابستان از دانشجویان اخذ می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش و پرورش دانشگاه نقد و بررسی فرهنگیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۷۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا

دانشجویان معترض آمریکایی، از دانشگاه کلمبیا گرفته تا سایر دانشگاه‌های آمریکا، عزم خود را برای دستیابی به خواسته‌های خود مبنی بر توقف همکاری علمی با دانشگاه‌های «اسرائیل» نشان داده‌اند.

نکته قابل توجه این است که جنبش همبستگی با فلسطین و فلسطینی‌ها در دانشگاه‌های آمریکا ریشه تاریخی طولانی دارد و به قبل از اشغال فلسطین و اعلامیه تشکیل کشور «اسرائیل» در سال ۱۹۴۸ توسط جنبش صهیونیسم بازمی گردد.

وعده بالفور
در سال ۱۹۱۷، پس از آنکه «آرتور بالفور»، وزیر امور خارجه وقت انگلیس، وعده خود را به یهودیان مبنی بر ایجاد وطنی قومی برای آنها در فلسطین اعلام کرد، اعتراضات گسترده‌ای در دانشگاه‌های آمریکا علیه آنچه امروز به عنوان "اعلامیه بالفور" معروف است، انجام شد.
دانشجویان عرب و آمریکایی در آن زمان در دانشگاه‌ها تظاهرات و یک «سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم» را تأسیس کردند که بعد‌ها نام آن به «اتحادیه ملی فلسطین» و سپس «اتحادیه ملی عرب» تغییر یافت.

اما این پایان کار نبود، بلکه به موازات تأسیس سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم، جنبش دیگری نیز در حمایت از فلسطین در سال ۱۹۲۱، یعنی بیش از ۱۰۰ سال پیش، در دانشگاه‌های آمریکا تشکیل شد.

دانشجویان عضو این جنبش در آن زمان در اعتراض به حمایت آمریکا از گروه‌ها و باند‌های جنایتکار صهیونیستی در فلسطین مقابل ساختمان کنگره آمریکا تجمع کرده و دست به تظاهرات زدند.

پیش از نکبت ۱۹۴۸
در دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، آواره کردن فلسطینی‌ها و به دنبال آن مهاجرت شماری از آنها از فلسطین به ایالات متحده افزایش یافت. این موضوع باعث شد، دانشگاه‌های آمریکا گروه زیادی از دانشجویان عرب از جمله فلسطینی را برای ادامه تحصیل جذب کنند.

این دانشجویان عرب و فلسطینی نقش بسیار مهمی در آگاه سازی و بیداری دانشجویان آمریکایی نسبت به خطر استعمار انگلیس و تلاش این کشور برای تأسیس کشوری یهودی – صهیونیستی برای یهودیان و آواره کردن فلسطینی‌ها، یعنی صاحبان اصلی این سرزمین ایفا کردند.

پس از شکست سال ۱۹۶۷ فلسطینی‌ها از «اسرائیل»، دانشجویان فلسطینی دانشگاه‌های آمریکا نقش برجسته‌ای در شکل گیری اعتراضات تاریخی علیه جنگ ویتنام در دهه ۱۹۶۰ داشتند.

«نورا باروز فریدمن» نویسنده آمریکایی در یکی از تألیفات خویش با عنوان «در قدرت ما: دانشجویان آمریکایی برای عدالت در فلسطین سازمان می‌یابند» می‌نویسد که در دهه ۱۹۶۰ جنبش فلسطینی گسترده‌ای در میان دانشجویان وجود داشت. آنها به همین منظور گروهی تحت عنوان "آزادسازی فلسطین" را تشکیل دادند.

پس از شکست اعراب از «اسرائیل» در سال ۱۹۶۷ و آغاز دور جدیدی از بیرون راندن و آوارگی فلسطینی‌ها، گروه‌های جدیدی از آوارگان وارد ایالات متحده شدند و حضور فلسطینی‌ها به ویژه در دانشگاه‌های آمریکا افزایش یافت.

گسترش و توسعه جنبش‌های دانشجویی
با شروع دهه ۱۹۷۰، حضور فلسطینی‌ها در ایالات متحده به شکل چشمگیری توسعه و گسترش یافت و بالطبع یکی از نمود‌های این حضور دانشگاه‌ها بود.
در مدت کوتاهی، چندین گروه دانشجویی با هدف اساسی فعالیت برای فلسطین تشکیل شد که از جمله آنها می‌توان به «سازمان دانشجویان عرب»، «اتحادیه عمومی دانشجویان فلسطینی» و «انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه‌های عربی-آمریکایی» اشاره کرد که تشکل دانشجویی اخیر توسط «ادوارد سعید»، اندیشمند فقید فلسطینی-آمریکایی تأسیس شد. 

جنبش دانشجویی آمریکا به فعالیت خود ادامه داد و با هر رویداد مهمی که رخ می‌داد، مانند جنگ اکتبر ۱۹۷۳، حمله به بیروت در سال ۱۹۸۲ و انتفاضه اول فلسطینی‌ها در سال ۱۹۸۷ بر دامنه و گسترده فعالیت‌های خود می‌افزود. 

این جنبش در دور جدید فعالیت‌هایش تنها به حمایت از فلسطین و فلسطینی‌ها اکتفا نکرد، بلکه همبستگی خود را با آفریقای جنوبی در مبارزه‌اش علیه آپارتاید نیز اعلام کرد که در دهه ۱۹۸۰ اعلام موجودیت کرده بود.

"اسلو" و بازنگری در ساختار جنبش‌های دانشجویی
توافقنامه صلح بین سازمان آزادیبخش فلسطین و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۳ که به توافقنامه «اسلو» معروف شد، ضربه‌ای به جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا بود. پس از امضای این توافقنامه فشار‌ها و اعمال محدودیت‌ها برای همبستگی با فلسطین و حمایت از فلسطینی‌ها توسط دولت‌های آمریکا آغاز شد و هم زمان با تشدید این فشار‌ها و محدودیت‌ها اصطلاح مبالغه‌آمیز "یهودستیزی" ابداع شد تا اتهام آن به هر جنبشی وارد شود که رژیم صهیونیستی و اشغالگری‌ش در فلسطین را رد می‌کرد.

همراستا با تشدید فشار‌ها و سرکوب‌ها، دانشجویان فلسطینی‌الاصل ایالات متحده و دانشجویان آمریکایی حامی قضیه فلسطینی نیز اقدام به بازنگری در تشکل‌های خود و تغییر شکل و ماهیت جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های کردند.

در این راستا، طی سال‌های گذشته جنبش «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» تشکیل شد. این جنبش اغلب هماهنگی‌ها و سازماندهی‌ها برای برگزاری تظاهرات و تجمعات دانشجویی اعتراض‌آمیز به ویژه پس از تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از ۷ اکتبر گذشته را آغاز کرد، اعتراضاتی که همچنان ادامه دارد و هر روز بر گستره آن افزوده می‌شود.

شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه
دانشجویان حامی فلسطینی‌ها با اتهامات شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه‌ای در اعتراضات اخیر مواجه هستند، از جمله این اتهامات، متهم کردن آنها به «یهود ستیزی» و دشمنی و خصومت‌ورزی با یهودیان آمریکایی است.

«الن گرانبرگ»، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن، از جمله افرادی بود که با وارد کردن چنین اتهاماتی به دانشجویان معترض این دانشگاه تلاش کرد، آنها را از ادامه اعتراضات و همکاری با دیگر دانشجویان معترض بازدارد.

گرانبرگ می‌گوید، دانشجویانی که شعار‌هایی مانند «توقف نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط صهیونیست‌ها»، «افتخار از آن شهدای ماست» و «آزادسازی فلسطین از رودخانه تا دریا» را سر می‌دهند، «یهودستیز» هستند و او حضور چنین دانشجویانی را در دانشگاه جورج واشنگتن قاطعانه رد می‌کند.
اما با همه این اتهامات و اعمال فشار‌ها و تشدید سرکوبگری‌ها دانشجویان آمریکایی همچنان بر ادامه اعتراضات خود تا دست یافتن به خواسته‌هایشان تأکید دارند

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • بازداشت دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه نیویورک
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین نشان از عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر به آزادی است
  • روایتی از دیدار معلمان و دانشجویان فرهنگیان با رهبر انقلاب / مراکز تربیت معلّم را دستِ‌کم نباید گرفت
  • حضور دانشجو معلمان در اردوی جهادی زکات دانش اندوزی آنهاست
  • ماجرای اتمام حجت دانشگاه فرهنگیان با معلمان تازه استخدام شده چیست؟