Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مدتی است که دانشجومعلمان نسبت به موضوع حذف ۴۵ درصد از حقوقشان گلایه دارند و در این راستا پیگیری‌های متعددی هم داشتند.

دانشجومعلمان می‌گویند «متأسفانه چند سالی است که دانشگاه فرهنگیان به بهانه‌های مختلف نیمی از حقوق دانشجومعلمان را بر می‌دارد و در ازای آن ضعیف‌ترین امکانات رفاهی و آموزشی را در اختیارشان می‌گذارد که مشکلات فراوانی را برای معلمان آینده به وجود آورده است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعدادی از دانشجومعلمان در سامانه فارس من با ثبت پویشی با عنوان «لغو کسر ۴۵ درصدی حقوق دانشجومعلمان»، خواستار پیگیری این موضوع شدند.

موضوع کسر از حقوق دانشجومعلمان به سال‌ها پیش بر می‌گردد؛ در قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش در ۱۳۶۹ به کسر هزینه‌های شبانه‌روزی و خوابگاه از حقوق دانشجومعلمان اشاره شده است.

در ماده ۶ قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش مصوب ۸ خرداد ۱۳۶۹ آمده است: دانشجویان متعهد به خدمت موضوع این قانون از آغاز تحصیل خود به استخدام آزمایشی وزارت آموزش و پرورش در آمده و از حقوق و فوق‌العاده شغل مربوط به مدارک تحصیلی لازم جهت ورود به دوره تحصیلی مورد نظر برخوردار خواهند شد؛ ضمناً حقوق کارآموزی دانش‌آموزان دانشسرا‌های تربیت معلم معادل حقوق و فوق‌العاده شغل مربوط به مدرک تحصیلی لازم جهت ورود به دوره‌های تحصیلی مورد نظر پرداخت خواهد شد.

در تبصره این ماده نیز آمده است: پرداخت حقوق کارآموزی و حقوق به دانش‌آموزان و دانشجویان مذکور مانع از استفاده آنان از امکانات رفاهی عمومی از قبیل خوابگاه و وام صندوق رفاه و ... که دانشسرا‌ها و مراکز تربیت معلم و آموزشکده‌های فنی و دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و حوزه‌های علمیه معمولاً در اختیار آنان قرار می‌دهند، نخواهد بود، لکن هزینه‌های شبانه‌روزی و هزینه خوابگاه از وجوه پرداختی کسر خواهد شد.

در اردیبهشت ماه سال ۷۲ جزینی معاون تأمین و تربیت نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش بخشنامه‌ای به ادارات کل اموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ کرد که در آن میزان هزینه‌های شبانه‌روزی و خوابگاهی مشخص شده است.

پس از ایجاد دانشگاه فرهنگیان، در ۲۴ تیرماه ۱۳۹۱ هیأت امنای دانشگاه فرهنگیان اولین جلسه خود را برگزار کرد و در این جلسه مصوب شد که وزارت آموزش و پرورش حسب تبصره یک ماده ۲۰ اساسنامه، ۴۵ درصد حقوق متعهدین خدمت را جهت هزینه خوابگاه (۱۰ درصد) و غذا (۳۵ درصد) به حساب متمرکز دانشگاه واریز نماید.

بر این اساس ۴۵ درصد از حقوق دانشجومعلمان کم می‌شد تا اینکه در همان زمان وزارت حاجی‌بابایی این مصوبه برای مدتی اجرا نشد؛ حمیدرضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس به خبرنگار فارس گفت: در زمانی که وزیر آموزش و پرورش بودم، سفری به مشهد داشتم که دیدم دانشجویان معترض هستند؛ دلیل اعتراضشان را پرسیدم و آن‌ها پاسخ دادند به این دلیل که ۴۵ درصد از حقوق ما را کم می‌کنند و بنده همان جا دستور دادم که نباید این مقدار کم شود و پس از آن دستور بنده، دیگر وجهی کم نشد.

حاجی‌بابایی اضافه کرد: وقتی که آقای فانی وزیر آموزش و پرورش شد، ۴۵ درصد را برگرداند و تا امروز هم این میزان گرفته می‌شود.

در تاریخ هشتم مهر ماه سال ۱۳۹۴، ششمین نشست عادی از دوره دوم هیأت امنای دانشگاه فرهنگیان برگزار شد و بند ۱۸ صورتجلسه هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان مورخ ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۱ اصلاح شد.

بر این اساس عنوان شد: به منظور تقویت زیرساخت‌های رفاهی و دانشجویی و نیز ارتقای کیفی سطح فرهنگی تربیتی و آموزشی و به استناد بند «ب» ماده «۲۰» قانون برنامه پنجم توسعه تبصره ذیل ماده ۶ قانون متعهدین خدمت به آموزش و پرورش و تبصره «یک» ماده «۲۰» اساسنامه دانشگاه، هیأت امنا با اصلاح بند «۱۸» صورت جلسه هیأت امنا مورخ ۲۴ تیرماه ۹۱ دانشگاه به شرح ذیل موافقت به عمل آورد.

در سال ۱۳۹۴ دانشگاه فرهنگیان مجاز است از طریق وزارت آموزش و پرورش به میزان ۴۵ درصد از وجوه پرداختی به دانشجو معلمان متعهد خدمت به صورت ماهیانه و در طول سال مالی کسر و پس از واریز به حساب «وجوه سایر منابع» دانشگاه برابر مقررات مالی و معاملاتی در جهت تأمین بخشی از هزینه‌های شبانه روزی دانشجومعلمان هزینه کند.

در صورتی که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور همانند سایر دانشگاه‌ها، یارانه غذایی متعارف را برای دانشجویان این دانشگاه در بودجه سال ۱۳۹۵ لحاظ نماید، ۳۵ درصد موضوع بند «۱۸» صورتجلسه هیأت امنای مورخ ۲۴ تیر ۹۱ دانشگاه از ابتدای سال ۱۳۹۵ از دریافتی دانشجومعلمان کسر نخواهد شد.

مسؤولان دانشگاه فرهنگیان معتقدند که این اعتباری که از دانشجومعلمان کسر می‌شود در حقیقت به خود دانشگاه تعلق دارد.

علی بلاغی مدیر پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان استان تهران در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: بنده تحصیلکرده تربیت معلم در سال‌های ۶۱ـ۶۰ در مرکز تربیت معلم شهید مطهری شیراز هستم؛ آن موقع دولت ۷۰۰ تومان به تربیت معلم می‌داد که از این میزان ۳۵۰ تومان تربیت معلم برای غذا و تجهیز خوابگاه تدارک می‌دید و ۳۵۰ تومان به عنوان کمک به دانشجو پرداخت می‌شد و آن زمان با این ۳۵۰ تومان احساس می‌کردم که به تربیت معلم بدهکار هستم.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به اینکه نظام دانشجوگیری متفاوت شده است، تخصیص اعتبار و بودجه به دانشگاه داده نمی‌شود؛ سازمان امور و اداری استخدامی به آموزش و پرورش ردیف استخدامی می‌دهد و جذب دانشجو معلم از دو طریق یعنی کنکور و اعمال ماده ۲۸ است؛ در بخش دانشجویان ماده ۲۸ مشکلی نداریم، اما در بخش اول که دانشجومعلمان جذب شده از طریق کنکور است بحث کسر حقوق مطرح است؛ سازمان اداری و استخدامی برای این افراد حکم می‌زند و کد استخدامی می‌دهد و برایشان حقوق واریز می‌شود و در اصل این حقوق که به دانشجویان می‌دهد اعتباری است که به دانشگاه فرهنگیان باید پرداخت شود.

مدیر پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان استان تهران افزود: حقوق دانشجو معلمان یک و نیم میلیون تومان است که باید بر اساس این قاعده ۵۰ درصد به دانشگاه فرهنگیان اختصاص یابد، ولی برای اینکه کمک به دانشجویان شود و بتوانیم هزینه‌های خودمان را نیز پوشش دهیم، آن دسته از کسانی که از خوابگاه استفاده می‌کنند ۴۵ درصد و کسانی که از خوابگاه استفاده نمی‌کنند ۲۵ درصد از حقوقشان کسر می‌شود؛ چون این پول از حساب دانشجویان کسر می‌شود، آن‌ها فکر می‌کنند که جزو حقوق آنهاست در حالی که این پول در حقیقت جزو اعتبار دانشگاه است و بر اساس توافقی که با دولت شده است باید در چرخه هزینه‌های دانشجو بیاید.

برخی مسؤولان آموزش و پرورش و کارشناسان نیز معتقدند که قانون متعهدین خدمت قابل تجدیدنظر و بازنگری است.

علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره کسر ۴۵ درصدی از حقوق دانشجومعلمان گفت: قوانین ناظر بر تربیت معلم، اساسنامه دانشگاه فرهنگیان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصوبه مجلس، یعنی قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش است که مربوط به سال ۶۹ است.

وی افزود: در قانون متعهدین خدمت آمده است که تحصیل در دانشگاه فرهنگیان دوره شبانه‌روزی است و بابت امور رفاهی، تغذیه و امور خوابگاهی درصدی از حقوق دانشجومعلمان کسر می‌شود. قانون این طور مشخص کرده است.

وی افزود: من هم قبول دارم و معترض هستم که نباید این اتفاق رخ دهد؛ غیر از قانون ۶۹ یک اشتباه سیاست‌گذاری و محاسباتی در برنامه پنجم توسعه در سال ۹۰ رخ داد و وزارت علوم سه دانشگاه تربیت معلم تخصصی را تبدیل به دانشگاه جامع کرد و گفت همان مراکز تربیت معلم با همین امکانات محدود و قدیمی به دانشگاه جامع تبدیل شود؛ باید در برنامه هفتم توسعه این اشتباه فاحش سیاست گذاری را اصلاح کنیم. همه کمک کنند تا در قانون برنامه هفتم توسعه دیده شود.

علی زرافشان معاون اسبق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش نیز در این زمینه گفت: قانون متعهدین خدمت قابل تجدیدنظر است. همانطور که دیگر دانشگاه‌ها ردیف سرانه دانشجویی دارند برای دانشجومعلمان هم قابل پیش بینی است و می‌تواند از طرف وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان پیشنهاد شود و چند اقدام اساسی لازم است ضمن اینکه برای دانشجومعلمان نیز باید سرانه مانند سایر دانشگاه‌ها تصویب شود.

دانشجومعلمان یک گلایه دیگر هم دارند و آن هم این است که همواره و با هر حقوقی این مبلغ از حساب آن‌ها کم شده است؛ حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر اسبق آموزش و پرورش و رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در این خصوص گفت: نکته مهم و کلیدی این است که در سال گذشته که ۴۵ درصد را از حقوق دانشجومعلمان کم می‌کردند، حقوق آن‌ها ۶۰۰ هزار تومان بود و بنده اعتراض کردم که ۶۰۰ هزار تومان حقوق دانشجومعلمان درست نیست و باید حقوقشان حداقل حقوق محاسبه شود.

رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت: پیگیری کردیم و حقوق آن‌ها به یک میلیون و ۵۶۰ هزار تومان رسید و حالا از یک میلیون و ۵۶۰ هزار تومان نیز ۴۵ درصد را بر می‌دارند که به نظر من عاقلانه و عادلانه نیست و حتما این موضوع را در مجلس پیگیری می‌کنم.

خبرگزاری فارس در سلسله گزارش‌هایی به موضوع وضعیت دانشجومعلمان و دانشگاه فرهنگیان می‌پردازد چرا که دانشجومعلمان در حقیقت معلمان ما در سال‌های آینده هستند که قرار است آینده‌سازان کشور را تربیت کنند؛ توجه به این قشر، توجه به آینده کشور است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کسری حقوق حقوق دانشجومعلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۳۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است

ایسنا/خراسان رضوی معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی مهمترین مأموریت آموزش و پرورش را تربیت تمام ساحتی دانست.

رضا کشتی دار شامگاه دیشب در همایش تکریم و بزرگداشت مقام معلم در رشتخوار حرکت آموزش و پرورش به سمت تربیت تمام ساحتی را ضروری دانست و افزود: معلمان، حلقه اتصال بین دانش آموزان و محیط‌های علمی و آموزشی هستند.

وی بیان کرد: باید در آموزش و پرورش به سمتی برویم که آموزش و تربیت تمام ساحتی اتفاق بیفتد و زمانی می‌توانیم ادعا کنیم در این امر موفق شده‌ایم که تربیت تمام ساحتی داشته باشیم.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی اذعان کرد: باید مراقب باشیم، دشمنان به سمت جنگ شناختی در حرکت‌اند و نیاز است علم ما نیز همزمان با تغییر روش دشمنان به روز شود.

وی ادامه داد: در این مسیر می‌توان از هوش مصنوعی و همچنین از نقشه‌های دشمنان بر علیه خودشان استفاده کرد و این می‌طلبد که تمامی ارگان‌ها پای کار تعلیم و تربیت باشند.

معاون اداره‌ کل آموزش و پرورش بیان کرد: اگر بخواهیم برای آینده ایران اسلامی توسعه، عمران و آبادی به ارمغان بیاوریم باید فرزندانی خلاق، باسواد و پویا در تراز جمهوری اسلامی تربیت کنیم.

فرماندار رشتخوار در این همایش ضمن عرض تبریک این هفته و گرامیداشت سالروز شهادت علامه شهید مرتضی مطهری، بیان کرد: امروزه رسالت فرهنگیان عزیز، رسالت خطیری است.

حسین باهوش اظهار کرد: در اوضاع و احوالی که امروزه جامعه جهانی دارد اگر پیشرفتی در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اتفاق افتاده منوط به برقراری نظم و امنیت در جامعه است و فرهنگیان به عنوان تربیت کننده دانش آموزان در تراز جمهوری اسلامی می‌توانند در امنیت اجتماعی جامعه مؤثر باشند.

وی در ادامه افزود: مردم عزیز و مسئولان باید قدردان زحمات و فعالیت‌های ارزنده سکان‌داران عرصه تعلیم و تربیت باشند و این تجلیل و قدردانی را به روز و هفته معلم محدود نکنید بلکه در تمامی سال برای جایگاه فرهنگیان و معلمان احترام قائل شوید.

فرماندار رشتخوار خاطرنشان کرد: امروز ایران اسلامی با دیپلماسی عزتمندانه‌ای که در بین کشورهای دنیا دارد توانسته در عرصه‌های بین‌المللی پیشرفت‌های خوبی به دست آورد و این اقدامات مثبت نتیجه دستان توانمند و آموزش‌های معلمان عزیز بوده است.

باهوش همچنین با بیان اینکه مردم ایران اسلامی همیشه قدردان زحمات فرهنگیان هستند، تأکید کرد: دانش آموزان ما امانتی گران‌بها در دستان معلمان عزیز هستند و وظیفه معلمان این است که آنان را برای آینده ایران تربیت کنند.

وی ادامه داد: دانش آموزان همانند لوح‌های سفیدی هستند که در اختیار معلمان قرار دارند و قشر فرهنگی ما باید به درستی محافظ آنها باشند.

فرماندار شهرستان رشتخوار عنوان کرد: تأثیرپذیری دانش آموزان از معلمان بسیار بیشتر از والدین است و این امر می‌طلبد که معلمان به بهترین نحو آینده‌سازان کشور را آموزش دهند.

وی همچنین یادآور شد: در امر معنویت بخشی و بعد فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان نباید غفلت کنیم، باید دانش‌آموزانی در تراز جمهوری اسلامی تربیت کنیم.

باهوش تأکید کرد: مجموعه آموزش و پرورش بر دو بعد آموزشی و پرورشی استوار بوده که در این حوزه بعد پرورشی بر بعد آموزشی مقدم‌تر است.

همزمان با هفته بزرگداشت مقام معلم، با حضور فرماندار رشتخوار، امام‌جمعه شهرستان، معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، مدیر آموزش و پرورش و مسئولان و تمامی فرهنگیان و معلمان شهرستان، مراسم تکریم و بزرگداشت مقام معلم در محل تالار تخت جمشید شهر رشتخوار برگزار شد.

در این مراسم جمعی از فرهنگیان بازنشسته و همچنین معلمان نمونه تعدادی از آموزشگاه‌ها تقدیر شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ورودی به دانشگاه فرهنگیان یک ابرچالش است
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • توجه به دغدغه‌های فرهنگیان مورد تاکید جدی است
  • مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است
  • اعتبارات خوبی برای به آموزش و پرورش بوشهر اختصاص یافت