Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی دبیر شورای صنفی پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی گفت: بزرگترین مشکل دانشجویان فرهنگیان این است که کسر حقوق از آن‌ها صورت می‌گیرد بدین معنا که سرانه غذایی و خوابگاهی نداریم و این امر باعث شد تا 45 درصد از حقوق دانشجویان خوابگاهی و 25 درصد از دانشجویان ترددی کسر شود.

محسن اخلاصی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص دغدغه‌های دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان به دلیل اینکه سال 90 تاسیس شده است، یک دانشگاه نوپا به شمار می‌رود و به این خاطر با مشکلاتی مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل دانشجویان با تمامی مسئولان بر سر حقوق است. آیا مبلغی که به ما می‌دهند به عنوان یک حقوق و یا کمک‌هزینه است؟

وی ادامه داد: در بسیاری از مواقع که به نفع دولت است می‌گویند این حقوق نیست و حداقل حقوق شامل ما نمی‌شود، اما زمانی که از امکانات دانشجو و دانشگاه می‌خواهیم استفاده کنیم می‌گویند شما دارید حقوق می‌گیرید و این دوگانگی به وجود می‌آید؛ زمانی که به نفع دولت است ما حقوق‌بگیر می‌شویم و هنگامی که به ضرر آنها است ما کمک هزینه‌بگیر می‌شویم.

کسر از حقوق بزرگترین مشکل دانشجویان دانشگاه فرهنگیان

دبیر شورای صنفی پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی تصریح کرد: بزرگترین مشکل دانشجویان فرهنگیان این است که کسر حقوق از آن‌ها صورت می‌گیرد بدین معنا که سرانه غذایی و خوابگاهی نداریم و این امر باعث شد تا 45 درصد از حقوق دانشجویان خوابگاهی و 25 درصد از دانشجویان ترددی کسر شود. در مقابل دانشگاه‌ علوم قضایی، دانشگاه نظامی و انتظامی و حتی دانشگاه شهید رجایی که ماهیت تربیت معلمی دارند، از سوی وزارت علوم سرانه غذایی می‌گیرند که سرانه‌ای را آن‌ها و مبلغی هم دانشجو برای تغذیه و خوابگاه می‌دهد. متاسفانه دانشجوی دانشگاه فرهنگیان تمامی هزینه‌ها را خود باید پرداخت کند.

وی عنوان کرد: ما یک میلیون و 565 هزار تومان حداقل حقوق‌مان است که طبق این حقوق، 704 هزار تومان دانشجویان خوابگاهی دانشگاه فرهنگیان ماهیانه پرداخت می‌کنند که در سال نزدیک به هفت میلیون می‌شود و هزینه بسیار زیادی است که دانشجوی دانشگاه فرهنگیان باید متقبل شود. برای مرتفع شدن این موضوع در حال پیگیری هستیم که با نماینده شهر صحبت کنیم تا در مجلس مطرح و این مشکل برطرف شود چراکه واقعا برای یک دانشجو خیلی سخت است که در سال هفت میلیون تومان پرداخت کند.

اخلاصی اضافه کرد: سه گروه را از کسر حقوق 45 درصد معاف کردند اما متاسفانه این معافی برای بعضی از استان‌ها وجود ندارد؛ بدین منظور که دانشجو از خوابگاه و غذا استفاده کند یا نکند، 45 درصد از حقوق او کم می‌شود و باید 704 هزار تومان را پرداخت کند. ما یک فرم هفت داریم که از طرف دانشگاه به محل خدمت دانشجویان ارسال می‌شود چراکه ما دانشگاه ماموریت‌گرا هستیم و مشخص است که ما در دانشگاه فرهنگیان معلم می‌شویم و اگر این مبلغ به هر دلیلی از حساب کسر نشود زمانی که دانشجو می‌خواهد فارغ التحصیل شود و شروع به کار کند آن فرم را به دانشجو نمی‌دهند و اجازه ورود به کار را ندارد در نتیجه باید حتما این مبلغ پرداخت کند.

وام اضطراری دانشجویان دانشگاه فرهنگیان قطع شده است

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات دیگر ما که پیگیری کردیم و تا حدودی مرتفع شد اما باز هم وجود دارد، این است که ما سه الی چهار سال گذشته برای گرفتن وام دانشجویی عضو شدیم اما امسال وام را لغو کردند و وزارت علوم همکاری نکرد و اکنون به دانشجوی دانشگاه فرهنگیان وام دانشجویی نمی‌دهند. سه الی چهار سال گذشته این اتفاق افتاده بود و بعد از یکی دو سال مرتفع شد اما امسال بار دیگر لغو کردند، پیگیری‌هایی در این رابطه صورت گرفت که وام مسکن و وام ازدواج را می‌دهند اما وام اضطراری یکی دو ماه قطع شده و هنوز برنگشته است. 

دبیر شورای صنفی پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی اشاره به اینکه «شاید دانشگاه فرهنگیان در سطح آموزش و پرورش رسمیت نداشته باشد»، بیان کرد: ما تاکنون اجازه دیدار با وزرای آموزش و پرورش و علوم که مربوط به ما می‌شوند را نداریم حتی اجازه نمی‌دهند ما به عنوان نماینده دانشجویان با معاونین آن‌ها جلسه داشته باشیم تا مشکلات خود را بیان کنیم. ماهیتی که شورای صنفی دارد، دانشجویی است بدین معنا که هم از طرف دانشجو مطالبه می‌شود و هم از طرف مسئولین ضربه می‌خورد. دانشجویان از شورای صنفی توقع دارند که مشکلات را پیگیری کنند و نیز از سوی مسئولین اقداماتی صورت گیرد. متاسفانه در بعضی از شوراهای فرهنگی پردیس دانشگاه فرهنگیان نماینده دانشجویان شورای صنفی عضو نیستند و این خود مشکلی است که شاید دست شورا را ببندد. 

دانشگاه فرهنگیان سه برابر ظرفیت خود دانشجو می‌پذیرد

وی اظهار کرد: نقدی که به دانشگاه فرهنگیان و مسئولین بالادستی در سطح وزارت دارم این است که متاسفانه دانشجو بیش از حد ظرفیت پذیرش می‌کنند؛ ما از سال 94 تاکنون 8000 دانشجو گرفتیم و در سال آینده دانشگاه فرهنگیان 25 هزار دانشجو می‌گیرد و به همین تناسب پرسنل دانشگاه را افزایش ندادند و شاید ظرفیت و پتانسیل دانشگاه فرهنگیان پذیرش این تعداد را نداشته باشد.

اخلاصی افزود: به طور مثال پردیس خواهران استان بین 500 تا 800  ظرفیت خوابگاهی دارد اما امسال 1000 دانشجو جدید گرفتیم که با دانشجویان گذشته حدود 3000 دانشجو می‌شود و حدود سه الی چهار برابر ظرفیت، دانشجو دارد و این امر باعث شد تا تعدادی از دانشجویان را بین شهرستان‌ها تقسیم کنند که 20 دانشجو به سبزوار و تعدادی دیگر را به تربت حیدریه بدون هیچ فضای آموزشی و خوابگاهی فرستادند. در فضای خوابگاهی پردیس دخترانه و پسرانه پردیس شهید بهشتی مشهد 16 نفر در یک اتاق با حداقل امکانات زندگی می‌کنند. حتی در یک ساختمان سه طبقه فقط یک سرویس بهداشتی وجود دارد.

وی گفت: اگر آموزش و پرورش استان همکاری نمی‌کرد حتی این دانشجویان استاد هم نداشتند و معلم‌های آن‌ها به عنوان یک استاد تدریس می‌کردند. باید به این نکته هم توجه کرد که پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان بسیار خوب است اما در مقابل، تقاضایی که دانشجویان دارند این است که پرسنل افزایش پیدا کند و فضای آموزشی بهتر شود نه اینکه با همان فضایی که برای 8000 دانشجو در نظر گرفته شده است 25 هزار دانشجوی جدید بگیرند.

بودجه دانشگاه فرهنگیان صفر است

دبیر شورای صنفی پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات این است که نمایندگان مجلس بودجه امسال را می‌بندند و اگر بودجه سال‌های گذشته را نگاه کنید همه دانشگاه‌های کشور مانند دانشگاه فردوسی، دانشگاه تهران و ... یک بودجه خاص دارند ولی متاسفانه برای دانشگاه فرهنگیان این بودجه صفر است. دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در ردیف بودجه قرار ندارند و هزینه‌های دانشگاه جدای از آن سرانه غذایی و خوابگاهی که به عهده ماست حتی برای ساخت و ساز هم اگر رئیس دانشگاه بتواند خیریه‌ای پیدا کند آن کار انجام می‌شود در غیر این صورت با کسر حقوق دانشجویان صورت می‌گیرد.

دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه هزینه‌زا تلقی می‌شود

وی تصریح کرد: شاید بزرگترین دغدغه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و شورای صنفی این مسائل نباشد بلکه نوع نگرش مسئولین در آموزش و پرورش است که دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه هزینه‌زا تلقی می‌شود. در صورتی که همین دانشجویان، فرزندان این مسئولین را در آینده تربیت می‌کنند اما متاسفانه با این دید نگاه می‌کنند که دانشجوی دانشگاه فرهنگیان هیچ کاری انجام نمی‌دهد و تنها حقوق می‌گیرد. این امر باعث شده که ما سرانه، بودجه، امکانات خوابگاهی مناسب و ... نداشته باشیم. اگر دید مسئولین نسبت به این دانشگاه نوپا درست می‌بود قطعا تغییر می‌کرد، اما دید مسئولین همان هزینه‌زا بودن است.

اخلاصی خاطرنشان کرد: این نکته را باید متذکر شوم که بسیاری از افراد صدای دانشگاه فرهنگیان را شنیدند و از مشکلات آگاهی پیدا کردند اما هنوز مشکل وجود دارد. از جمله اقداماتی که انجام دادند افزایش حقوق دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بود اما لازم است این نگاه بزرگتر باشد و مسئولین عزم جدی نسبت به مشکلات دانشگاه فرهنگیان داشته باشند تا این دانشگاه را به حرکت درآورند. باید گفت که دغدغه مجلس آموزش نیست چراکه وضعیت مدارس و دانشگاه‌های بعضی از استان‌ها را مشاهده می‌کنیم و توقع داریم که این مسائل برای آن‌ها دغدغه شود. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان شورای صنفی دانشجویان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۷۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اعتراضات دانشجویان به جنگ غزه در بیش از ۱۳۰ دانشگاه در سراسر آمریکا گسترده شده است. معترضان خواستار قطع همکاری دانشگاه‌های خود با شرکت‌های مرتبط با اسرائیل هستند. پلیس تاکنون بیش از ۲ هزار نفر را در این تجمعات دستگیر کرده است.

بیشتر بخوانید: تعطیلی دانشگاه لهستانی به جرم فروش مدرک

در این گزارش درباره شرایط دانشگاه‌های آمریکا در هفته‌های اخیر با چند دانشجو مصاحبه شده است که در ادامه می‌آید؛

حضور پلیس در دانشگاه، فضا را متشنج و ترسناک کرده بود

مدیسون موریس ۲۲ سال از دانشگاه تگزاس می‌گوید که آخرین خاطره من از دانشگاه، کشیده شدن دانشجویان روی زمین توسط پلیس است. این دانشجو توضیح می‌دهد که روزی که من برای آخرین امتحان پایان‌ترم به دانشگاه رفته بود، نیروهای پلیس را دیدم که به دانشجویان نزدیک می‌شدند. من تاکنون این اندازه به پلیس نزدیک نبودم.

وی ادامه داد: فضا متشنج و ترسناک بود. آنقدر ترسیدم که تمرکزم را برای مطالعه امتحان بعدی از دست دادم و نتوانستم آنگونه که انتظار داشتم برای امتحان آماده شوم. من دیدم که هم‌دانشگاهی‌هایم که به صورت مسالمت‌آمیز در محوطه چمن دانشگاه جمع شده بودند، توسط پلیس کشیده شده و دستگیر شدند.

این دانشجو که قرار بود هفته آینده در مراسم فارغ‌التحصیلی خود شرکت کند، درباره احساسش گفت: همه چهار سال گذشته را مشتاقانه منتظر جشن فارغ‌التحصیلیم بودم؛ اما آنچه دیدم به قدری سخت و منفی بود که دیگر نمی‌توانم موفقیتم را جشن بگیرم.

ترس دانشجویان از اتهامات قانونی وارده شده به دلیل شرکت در اعتراضات

کریگ بیرکهد مورتون دانشجوی ۲۱ ساله دانشگاه ییل، یکی از ۴۸ دانشجویی است که در ۲۲ اپریل دستگیر شد. وی در مورد لحظه دستگیریش می‌گوید؛ من ساعت ۶ صبح با اخطارهای مارشال از خواب بیدار شدم. پلیس با اعلام اینکه محاصره شده‌اید، گفت بلند شده و برای دستگیری آماده شوید.

این دانشجو ضمن ابراز نگرانی از وضعیت خود، افزود: این اتفاق سطح جدیدی از استرس را برای من رقم زد، استرس از اتهامات قانونی وارد شده و واکنش دانشگاه. ممکن است هنگام فارغ‌التحصیلی اجازه رفتن بر روی سِن را نداشته باشم یا نتوانم مدرک و ریزنمراتم را دریافت کنم. من در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه کلمبیا پذیرفته شده‌ام و به مدارکم برای ثبت‌نام در این دوره نیاز دارم.

مورتون درباره انگیزه‌اش برای شرکت در تظاهرات تصریح کرد: قصد داشتم تحصیلم در دانشگاه ییل در خدمت یک هدف عادلانه قرار بگیرد. از آنجایی که وضعیت کنونی فلسطین غیرقابل قبول است، احساس کردم باید در این زمینه اقدامی انجام دهم.

دانشجویان دیگری هم وضعیت این روزهای دانشگاه را ترسناک توصیف کرده‌اند. برخی گفته‌اند که کتابخانه‌های دانشگاه در فصل امتحانات بسته شده است یا هلکوپترها در اطراف دانشگاه پرواز می‌کنند. همچنین فقط ۲ ورودی دانشگاه باز است و دانشجویان مجبورند برای وارد شدن به دانشگاه مسافت‌های طولانی پیاده‌روی کنند.

برخورد پلیس با دانشجویان معترض یکی از موضوعاتی است که در هفته‌های اخیر بارها مورد انتقاد قرار گرفته است، به خصوص پس از کارنامه سیاه پلیس آمریکا در برخورد با افرادی مانند جورج فلوید.

گروه‌های حقوق مدنی از واکنش بیش از حد پلیس به اعتراض‌ها انتقاد کرده‌اند، زیرا افسران در حالی در دانشگاه‌ها تردد می‌کردند که لباس‌های ضد شورش پوشیده بودند. آن‌ها برای سرکوب دانشجویان از گلوله‌های لاستیکی، محرک‌های شیمیایی و گلوله‌های فلفل استفاده می‌کردند.

در دانشگاه کلمبیا، مقامات از اداره پلیس نیویورک خواستند تا حضور خود را در محوطه دانشگاه تا 17 ماه می حفظ کند. در نتیجه پلیس با استفاده از نارنجک‌های فلاش بنگ به ساختمانی که توسط معترضان اشغال شده بود، نفوذ کرد. در دانشگاه آریزونا، مقامات گفتند که پلیس از گلوله‌های فلفل و گلوله‌های لاستیکی به عنوان آخرین راه حل برای متفرق کردن معترضان استفاده کرد. در کالیفرنیا (UCLA) افسران گلوله‌های لاستیکی شلیک کردند و تقریباً سه ساعت پس از فراخوانی توسط مقامات دانشگاه، محل اردوگاه را تحت کنترل گرفتند.

گفتنی است، پلیس از اواسط اپریل تاکنون بیش از 2000 نفر را در دانشگاه‌های آمریکا در میان بحث های قطبی شده در مورد حق اعتراض، محدودیت‌های آزادی بیان و اتهامات یهودی‌ستیزی دستگیر کرده است. اگرچه خواسته‌های معترضان در هر دانشگاه متفاوت است، اکثریت تظاهرات‌ها خواستار واگذاری کالج‌ها از شرکت‌هایی هستند که از اسرائیل و حمله به غزه حمایت می‌کنند. سرکوب گسترده معترضان به درگیری با پلیس منجر شده و در برخی از موارد باعث لغو یا تغییر مراسم فارغ التحصیلی و افزایش پروتکل‌های امنیتی شده است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1229527 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود
  • دانشگاه تهران از سال آینده در شعبه نجف اشرف دانشجو می‌پذیرد
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • شلیک مستقیم پلیس آمریکا به دانشجویان دراعتراضات ضد صهیونیستی
  • ادامه اعتراضات ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا
  • بازداشت بیش از ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه یو سی ال‌ ای
  • دانشگاه فرهنگیان چهارمحال‌وبختیاری ۶۴۸ دانشجو پذیرش خواهد کرد
  • روایتی از دیدار معلمان و دانشجویان فرهنگیان با رهبر انقلاب / مراکز تربیت معلّم را دستِ‌کم نباید گرفت
  • حضور دانشجو معلمان در اردوی جهادی زکات دانش اندوزی آنهاست